Ale teraz najważniejsze - Specyfic to semisyntetyk!!!! (Tak samo jak Mobil Supersynt 5W40 do PD).
te dyskusje o olejach sa dobijajace, ale co tam... biore udzial
czy napis na opakowaniu mobila 1 synt S 5W-40: "Fully Synthetic Motor Oil" oznacza ze to półsyntetyk?!
juz nic nie rozumiem... :roll:
a moze inny miales na mysli?
pzdr!
Była OCTA I AGR (czerwona klekocząca doskonałość
Jest OCTA II BKD (nie ma skórki i fajnie)
Na wstępie witam wszystkich Skodziarzy Octavianów :-) i pozdrawiam serdecznie z racji Świąt Bożego Narodzenia. Mam problem następujący. Mianowicie dzisiaj tj. 25.12.2005 odmówiła posłuszeństwa klameczka wewnętrzna otwierania drzwi pasażera. W związku z tym mam pytanko czy może któś miał juz taki problem i jak sobie z tym poradzić bez pomocy ASO (o ile da się to zrobić bez ASO :-)). Moja Skodzinka ma już 6 latek więc jest dziewczynką już prawie dorosłą . A przy okazji jest jeszcze jeden drobniutki problem z podświetleniem przycisków opuszczania elektrycznego szyb przednich (bo tylko przednie są elektr. ) nie świecą w pełni tzn. prawdopodobnie jest jakaś żaróweczka lub dioda ? przepalona i należałoby ją wymienić, a sterowanie ich jest takie jakieś inne niż u większości Octavianów bo są to takie małe ustrojstwa w miejscu pokręteł ręcznych (wyposażenie fabryczne dodam a nie jakieś przeróbki). Myślę że poradziłbym sobie z demontażem poszycia, tylko kompletnie nie mam pojęcia jak to zdemontować ponieważ nigdzie w necie ani na forum nie ma jesnego opisu jak to zrobić a nie chciałbym czegoś sp.......lić :-). Liczę na pomoc i pozdrawiam powtórnie wszystkich chipomaniaków :-) A tak na marginesie czy jest możliwe podkręcenie od strony softwarowej silnika AGN bez turbo, czy tylko wersje turbo można "domocować" ? :-)
1. Zapewne pękła linka. Wystarczy kupic linke i samemu bez problemu mozna wymienic. (trzeba odkrecac zamek)
2. w przycisku od podnoszenia szyb sa diody mozliwe ze sie przepaliły.
3. z AGN chyba nie ma co robić.
npewnie spadła linka od klamki. mosisz najpierw odkręcić torxy do okoła poszycia drzwi znaczy od spodu i po bokach. dalej zdejmij maskownice klamki to takie plastikowe rączka i tam są dwie śruby. i to wszystko i zdejmujesz. to proste zajmie ci to max 10 min.
Oświetlenie przycisków nie świeci po stronie pasażera (przycisk opuszczania, przycisk podnoszenia świeci) oraz po stronie kierowcy (przycisk opuszczania i podnoszenia w drzwiach pasażera, przycisk od drzwi kierowcy świeci w pełni) Ale tak jak pisałem wcześniej nie jest to panel tylko taka obudowa do klawisza, pojedyńcza w drzwiach pasażera a podwójna w drzwiach kierowcy. Odnośnie pczycia drzwi mam jeszcze jedno pytanie, czy klamka schodzi razem z poczyciem czy trzeba ją jakoś inaczej odmontować ?
Jak zdejmiesz oslone tweatera, to tam pod klamka jest taka mala srubeczka na krzyzak. Potem te wszystkie torxy i w uchwycie do ciagniecia na duzy krzyzak i boczek zejdzie.
Teoretycznie da sie, wszystko zalezy jak jest przyklejona mata, chociaz przy samym zamku moze byc duzy z tym problem. A moze spadla tylko linka, przeciez ja urwac to naprawde trzeba ogromnej sily.
Mama to samo i dodatkowe pytanie.Aby zdemontowac tapicerke z drzwi trzeba zdjać ten panel z przyciskami do otwierania szyb,a jeżeli tak to jak to zrobić,bo niewidze tam maskownic i niewiem jak sie do tego dobrać :?:
Ten do szyb i ten do lusterek tez, i sama obudowe z tweatera rowniez. To pierwsze najpierw trzeba zdjac ta wewnetrzna czesc tego za co ciagniemy, a potem podwazac caly ten panel do gory, delikatnie powinno wyskoczyc. Ten od tweatera pociagnac do siebie tez wyjdzie. A ten od lusterek ja ciagne od strony klamki i czasem mozna sobie srubokretem pomoc, chodz schodzi to w palcach. Potem pod klamka bedzie taka srubka. Pozatym pod uchwytem do szyb jak go wyjmiesz, sa 3 sruby na duzy krzyzak ktore skrecaja to do drzwi. O torxach dookola drzwi nie musze wspominac.
No dobra Panowie:
Linka na miejscu, a drzwi jak zamurowane: ani zewnętrzną , ani wewnętrzną się nie da otworzyć.
A zaczęło się wszystko od myjni: po wyjechaniu z niej, najpierw nie dało się zamknąć tylnych drzwi - można było walić do bólu- w ogóle nie łapał zaczep. Potem jak już w końcu jakimś cudem udało się je zamknąć, to nie można było otworzyć. Majster posiedział dwa dni z problemem, coś podłubał i efekt : nie da rady otworzyć drzwiczek.
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Padniety zamek w drzwiach. Na poczatku zamarzlo, a potem pewnie majster pogrzebal i cos polamal, a w dodatku przestawil jak sadze, ze drzwi tylko od zewnatrz sie otwieraja. Tylko postawic do ogrzewanego garazu, albo siedziec i suszarka podgrzewac atmosfere :twisted:
trzeba bylo zostawic :!: ja w passacie kiedys tez pojechalem na myjnie
i zostawilem pod domkiem to tak zamarzl ze cudem otworzylem drzwi(kilka czajnikow wylalem zanim puscilo :wink: )
potem nie chcialy sie zamknac
to odstwilem go do garazu wlaczylem silnik wlaczylem nadmuch cieplego powietrza na max'a i po 20min juz wszystko chodzilo jak nowe
a twoj majster pewno chcial na sile cos zrobic i polamal :evil:
no i teraz nowy zamek (koszt w ASO okolo 300zl +wymiana) :? :|
Komentarz